HP ProLiant

HP servers

Welkom bij ServerHome! Sinds 2010 zijn wij de plek waar je refurbished servers en onderdelen koopt. Met serverhome wordt het voor jouw bedrijf mogelijk om een serverpark samen te stellen tegen een aantrekkelijke prijs! 

Meer dan 1.000 verschillende servers

Serverhome levert de beste servers, meer dan 1.000 verschillende servers van diverse topmerken zijn bij ons te krijgen waaronder Dell servers en servers van Hewlett Packard, ofwel HP. Daarnaast verkopen we een diverse onderdelen die ervoor zorgen dat jouw server HP proliant goed  blijft draaien.

Voordelig en beter voor het milieu

HP servers van Serverhome zijn goed voor de portemonnee, omdat ze goedkoper zijn dan nieuwe servers. Middels hardware van serverhome draag je tevens bij aan een beter milieu omdat ze niet opnieuw geproduceerd worden. Het milieu krijgt een steeds grotere rol in zowel het bedrijfsleven als het dagelijks leven. Bedrijven kunnen het grote verschil maken en dat willen we bij Serverhome ook doen.

Set Descending Direction
View as Grid List

Items 1-12 of 32

Page
per page
 1. HP ProLiant DL360 G9 4x 3.5" - Zelf samenstellen
  From: €168.00 Configure
 2. HPE ProLiant DL380 G10 8x 2.5" - Zelf samenstellen

  ProLiant DL380 G10

  Format: 2U, dual socket
  Processor: Up to 2x 28Cores
  RAM: Up to 6.0TB (24x 512GB DDR4)
  Storage: Up to 8x 2.5" HDD/SSD

  From: €902.00 Configure
 3. HPE Proliant ML350G9 8 x 2.5" - Tower Model
  From: €499.95 Configure
 4. HP ProLiant DL360 G9 8x 2.5" - Zelf samenstellen
  From: €218.00 Configure
 5. HP ProLiant DL380 G9 8x 2.5" - Zelf samenstellen
  From: €218.00 Configure
 6. HPE ProLiant DL380 G10 24x 2.5"

  ProLiant DL380 G10

  Format: 2U, dual socket
  Processor: Up to 2x 28Cores
  RAM: Up to 6.0TB (24x 512GB DDR4)
  Storage: Up to 24x 2.5" HDD/SSD

  From: €1,402.00 Configure
 7. HPE ProLiant DL360 G10 8x 2.5"

  ProLiant DL360 G10

  Format: 1U, dual socket
  Processor: Up to 2x 28Cores
  RAM: Up to 6.0TB (24x 512GB DDR4)
  Storage: Up to 8x 2.5" HDD/SSD

  From: €851.00 Configure
 8. HP ProLiant DL360 G9 10x 2.5" - Zelf samenstellen
  From: €218.00 Configure
Set Descending Direction
View as Grid List

Items 1-12 of 32

Page
per page

Refurbished HPE servers, minder elektronisch afval

Wanneer je een refurbished server koopt dan bespaart dit kostbare grondstoffen. Hierdoor is er sprake van minder CO2 uitstoot omdat er geen nieuwe productie nodig is. Dit zorgt voor het verminderen van elektronisch afval dat een grote last vormt voor het milieu. Refurbished servers zijn beter voor het milieu.

Met serverhome lever je niet in op kwaliteit en betrouwbaarheid. De kwaliteit van het product blijft hetzelfde en je krijgt tevens 3 jaar garantie op het product. Op die manier weet je zeker dat Serverhome betrouwbaar is.

Waarom een refurbished HP server kopen?

Serverhome biedt meerdere soorten Hewlett Packard Enterprise proliant servers. De refurbished HP server biedt performance en zijn vaak meer dan de helft goedkoper zijn dan de nieuwe HP server. Vaak kan een refurbished HP server tot wel 60% goedkoper zijn!

Uitvoerig schoongemaakt en  gecontroleerd

Een refurbished HP server is uitvoerig schoongemaakt en gecontroleerd, zodat ook deze servers hoogwaardige prestaties leveren en workloads aankunnen.  Alles wat we aanbieden in ons assortiment levert dezelfde prestaties als nieuwe producten. Zo krijg je evenveel performance tegen lagere kosten.

Zelf configureren

Het voordeel van onze servers is dat je zelf de servers kunt configureren. Je kunt er ook voor kiezen om een HP proliant server in te zetten bij meer kritieke bedrijfsprocessen. In dat geval kun je nog kiezen voor een extra power supply, zo zorg je voor een grote reductie van het risico op kortsluiting.

Wat gebeurt er met refurbished HP servers?

Een refurbished HPE proliant server is teruggestuurd naar de leverancier.Dat kan zijn vanwege een verkeerde levering of vanwege kleine beschadigingen in de behuizing. Wanneer er een server binnenkomt bij Serverhome dan wordt hij direct gereinigd en uitgebreid getest. Vervolgens werken de enterprise servers weer als nieuwe producten.

Ook wordt bij de hewlett packard enterprise proliant server onderdelen vervangen die niet goed werken, zodat de refurbished server net zulke hoge prestaties levert.

Onze refurbished hewlett packard enterprise proliant servers zijn servers die zijn teruggezonden of onderdeel waren van een bestelling die geannuleerd is maar niet meer kunnen worden aangeboden als nieuw. Door ons worden de servers dus getest en gereinigd, gecontroleerd en getest geleverd.

Server samenstellen

Een server kan worden samengesteld uit een aantal onderdelen:

 • Motherboard
 • CPU (Processor) (Core en GHz)
 • RAM Geheugen (Werkgeheugen) (8 GB t/m 16 GB)
 • RAID Controller
 • RAID Cache
 • SSD Geheugen (Storage)
 • HDD Geheugen (Storage)
 • HDD Bracket
 • PSU
 • 10 Gbit/s Network Interface Card NIC FP
 • 10 Gbits/s Host Bus Adapter HBA FP
 • 10Gbit/s Converged Network Adapter CNA FP
 • Power Supply
 • Rackrail
 • CMA

Welke keuzemogelijkheden er zijn hangt ook af van het model server dat je kiest, daarnaast zijn de mogelijkheden niet bij iedere HPE proliant server hetzelfde.Zo zijn de mogelijkheden voor een processor bijvoorbeeld per server verschillend.

Er zijn dus diverse opties om uit te kiezen per server, zo kun je kiezen voor een intel xeon pentium processor, intel xeon processor of een AMD opteron processor., zo kan er worden gekozen voor een intel pentium processor, intel xeon processor of een amd opteron processor.

Ook het aantal processorkernen is belangrijk. Des te meer je de server van plan bent te belasten hoe meer processorkernen er vereist zijn (ook wel cores genoemd). Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een six core, eight core of een twelve core.

Ook met RAM geheugen is er genoeg mogelijk,, zo kun je kiezen voor 8 GB tot en met 16 GB RAM geheugen.

Intel xeon e5

De intel xeon processor komt veel voor in een HPE proliant server, bijvoorbeeld de intel xeon e5. Er zijn verschillende varianten van de intel xeon de processor, maar wat houdt de xeon processor in het algemeen nu precies in?

Intel xeon ondersteunt het controleren van fouten in het systeem en correcties binnen het geheugen / storage, dit doen de welbekende i series van intel bijvoorbeeld niet.

In tegenstelling tot de i series zijn beperkt tot enkel 2 geheugenkanalen met een bandbreedte van maximaal 25.6 GB. Xeon processoren reiken echter een stuk verder met 4 geheugenkanalen, met een grotere bandbreedte van maximaal 51.2 GB. Hierdoor kunnen de serie van xeon processoren een stuk meer geheugen naar de cache verwerken.

Hoge workload, toch refurbished

Er zijn bedrijven die ervan overtuigd zijn dat refurbished geen goed idee is omdat dit ten koste zou gaan van de kwaliteit. Niets is minder waar, wanneer je voor jouw bedrijf goede performance wilt met een server die dezelfde hoogwaardige prestaties levert net als een nieuwe server onder hoge workloads, dan zit je altijd goed bij Serverhome!

Wij leveren servers uit de serie van HPE Proliant die geschikt zijn voor cloud compute onder een hoge workload maar ook bijvoorbeeld een blade server of een rack server.

Bij ons kun je al een server samenstellen vanaf €69!

Hewlett Packard Enterprise ProLiant server

Wij verkopen refurbished hewlett packard enterprise proliant servers, HPE proliant servers zijn de basis van hybrid cloud die garant staat voor het leveren van grote optimalisatie, automatisering en security.

HPE Proliant, digitale transformatie onder controle

Met de HPE proliant servers van Serverhome vereenvoudig en automatiseer jij beheertaken en leg je een goede basis voor een hybrid cloud platform op basis van composability. Dit gaat gepaard met server optimalisatie, ingebouwde intelligentie, service automatisering en server beveiliging.

Tower servers

Tower servers zijn vooral voor groeiende bedrijven aantrekkelijk., Tower servers hebben een grote meerwaarde dit soort bedrijven en bevatten innovaties die geïnspireerd zijn door gebruikers, deze zijn bedoeld voor het vereenvoudigen van de IT omgeving.

Hiertoe behoren ook specifieke configuraties die ervoor zorgen dat toegang op afstand makkelijker mogelijk is en verbeterd energie management ter verlaging van de TCO.

Voordelen van een tower server

 1. Met een tower server integreer je activiteiten gedreven door kunstmatige intelligentie in de hybride cloud en transformeer je direct het beheer van de infrastructuur met HPE InfoSight
 2. HPE InfoSight biedt voor elke server betere algemene inzichten in hoe het ervoor staat met jouw infrastructuur om zo problemen te kunnen zien aankomen. Alle data heb je op één locatie. Door middel van data ben je minder bezig met onverwachte problemen.
 3. De installatie van elke HPE tower server is eenvoudig. Door de eenvoudige processen bij de installatie heb je grote kans op een succesvolle implementatie van iedere HPE tower server.
 4. HPE oplossingen zijn zo samengesteld dat ze ook voor kleine bedrijven met een verschillend aantal medewerkers aan alle behoeftes. De oplossingen zijn completer voor hogere workloads en geoptimaliseerd voor veelvoudig gebruik van geheugen.
 5. Je kunt gebruik maken van de HPE solutions WIzard, op deze manier vind je makkelijk correcte oplossingen en configuraties.

HPE proliant modellen die wij verkopen

Wij verkopen de volgende hewlett packard enterprise proliant servers:

Gen10 server

 • Proliant DL380
 • Proliant DL360

Gen9 server

 • Proliant DL380
 • Proliant DL360

Gen9 tower server

 • Proliant DL380
 • Proliant ML350

Gen8 server

 • Proliant DL380
 • Proliant DL360

Gen8 tower server

 • ML350

Gen7 t/m gen4 server

 • DL585
 • DL580
 • DL385
 • DL380
 • DL360
 • DL160
 • DL120

Verschillende modellen

Je zult je vast afvragen, wat is eigenlijk het verschil tussen diverse generaties. En waarom zijn de nieuwe generaties duurder in prijs? Dat zullen we even uitleggen.

De oudere generaties zijn vaak een stukje goedkoper omdat dit ‘oudere modellen’ zijn. Met een nieuw uitgebrachte generatie is er sprake van meer opties en verbeteringen.

Toen bijvoorbeeld de Proliant Gen8 servers werden gepresenteerd is in deze periode de energie-efficiëntie verbeterd met 10%. Dit is toen de tijd gedaan door een spanningsvermindering van 1.5 volt naar 1.35 Volt, ook hebben destijds energiezuinige sensoren een bijdrage geleverd aan deze reductie.

Of je de nieuwste generatie ook echt nodig hebt, of dat je het nog prima redt met een oudere generatie hpe proliant server hangt af van de capaciteiten die nodig zijn voor de workload waarmee jij de server gaat belasten.

Werkgeheugen

Het werkgeheugen van de HP Proliant is een belangrijk aspect. Een HPE proliant kan worden samengesteld met diverse hoeveelheden RAM geheugen. In de meeste gevallen behoort  32 GB RAM geheugen tot de mogelijkheid.

Direct gaan voor 32 GB voor een HP proliant?

Is meer ook altijd beter? Moet je direct gaan voor 32 gb bij een HP proliant? Zoals voor veel dingen geldt, meer is niet per definitie beter. Alles is afhankelijk van de workload die de server te verduren krijgt. Wanneer voor de workload die jouw bedrijf uitvoert 16 GB ram eigenlijk genoeg is dan blijft de helft van het geheugen ongebruikt.

In dit geval wordt er wel stroom en servercapaciteit gebruikt om dit geheugen draaiende en beschikbaar te houden. Dit kan juist weer averechts werken voor de performance van de server. Evalueer de workload dus eerst eens goed!

DDR4 geheugen

Het is wel aan te raden te kiezen voor DDR4 indien dat mogelijk is. DDR4 geheugen werkt namelijk het meest snel efficiënt, maar of DDR4 geheugen tot de mogelijkheden behoort hangt ook af van de rest van de samenstelling in combinatie DDR4 compatibiliteit. DDR4 geheugen is bijvoorbeeld niet altijd compatibel met moederbord.

HPE proliant server kopen

Heb je de ideale HPE proliant server samengesteld? Dan kun je direct aan de slag met het bestellen. De server wordt zo snel mogelijk geleverd en je word op de hoogte gehouden van de status van je bestelling en wanneer deze geleverd wordt.

De HPE proliant server kunnen na samenstelling worden toegevoegd aan de winkelmand. Onderin vind je een configuratie box die aangeeft met welke specs de server geconfigureerd is. Hier wordt ook het aantal servers aangegeven dat wordt geleverd.

Na toevoegen van de servers in de winkelmand is na het afronden van de bestelling alles klaar voor verzending.

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Je kunt contact op samen met de afdeling sales, support & order handling. Wij zijn gedurende de werkweek elke dag bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30.

Je kunt sales support ook bereiken via de e-mail: sales@serverhome.nl. Wij doen ons best om jouw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden en garant te staan voor de beste service. Zowel voor, als ook na de aankoop.

Ben je ook geïnteresseerd in onze tweedehands laptops of ben je op zoek naarr complete systemen als bijvoorbeeld server racks? Ga terug naar onze homepage en navigeer supereasy naar wat jij zoekt!

Serverhome:The power of refurbished. Better for your company, and the environment!

---