CPU

Het beste van Intel, AMD & ServerHome

Bij Serverhome.nl hebben we een uitgebreid assortiment CPU's van topmerken zoals Intel en AMD. Of je nu op zoek bent naar een snelle en krachtige processor voor je gaming pc of een server, wij hebben wat je zoekt.

Set Descending Direction
View as Grid List

Items 1-12 of 43

Page
per page
Set Descending Direction
View as Grid List

Items 1-12 of 43

Page
per page

Intel:

Intel is een van de bekendste merken als het gaat om CPU's en staat bekend om hun hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Bij Serverhome.nl hebben we verschillende Intel-processoren beschikbaar, waaronder de populaire Xeon-processoren. Als het gaat om krachtige processors voor servers en workstations, is de Intel Xeon-serie een van de meest populaire keuzes. Deze CPU's bieden een hoge kloksnelheid en meerdere cores, waardoor ze uitstekend presteren bij veeleisende workloads. Als je op zoek bent naar een krachtige en betrouwbare CPU voor jouw server, dan is de Intel Xeon-serie een uitstekende keuze. Deze CPU's zijn ontworpen voor zware workloads en bieden een uitstekende prestatie en betrouwbaarheid.

AMD:

Bij Serverhome.nl hebben we ook CPU's van AMD beschikbaar. AMD is een andere bekende fabrikant van processors en biedt een uitstekende prestatie en betrouwbaarheid. De AMD Opteron-processor is een uitstekende keuze voor servertoepassingen en biedt krachtige prestaties en meerdere cores voor veeleisende workloads. Bij Serverhome.nl hebben we verschillende Opteron-processoren beschikbaar. Als je op zoek bent naar een AMD-processor met nog meer kracht, dan is de AMD Epyc-serie een uitstekende keuze. Deze CPU's bieden een zeer hoge kloksnelheid en meerdere cores voor zeer veeleisende workloads.

AMD Opteron:

De AMD Opteron-processor biedt uitstekende prestaties en betrouwbaarheid voor servertoepassingen. Bij Serverhome.nl hebben we verschillende Opteron-processoren beschikbaar, dus je kunt er zeker van zijn dat we de juiste CPU hebben voor jouw server.

AMD Epyc:

Als je op zoek bent naar de krachtigste AMD-processor, dan is de AMD Epyc-serie een uitstekende keuze. Deze CPU's bieden een indrukwekkende kloksnelheid en meerdere cores voor de meest veeleisende workloads.

Dual core:

Een dual-core processor biedt twee afzonderlijke cores op één chip en biedt krachtige prestaties voor eenvoudige tot gemiddelde workloads. Bij Serverhome.nl hebben we verschillende dual-core processoren beschikbaar.

Quad core:

Een quad-core processor biedt vier afzonderlijke cores op één chip en biedt uitstekende prestaties voor gemiddelde tot zware workloads. Bij Serverhome.nl hebben we verschillende quad-core processoren beschikbaar.

Hex core:

Een hexa-core processor biedt zes afzonderlijke cores op één chip en biedt uitstekende prestaties voor zware workloads. Bij Serverhome.nl hebben we verschillende hexa-core processoren beschikbaar.

Octa Core:

Op zoek naar een krachtige processor voor jouw server? Dan is een Octa Core CPU de ideale keuze. Met maar liefst acht kernen biedt deze processor ongekende rekenkracht en snelheid. Zo ben je verzekerd van een soepele werking van al jouw applicaties en processen. Bij ServerHome.nl vind je een ruim aanbod aan Octa Core CPU's van topmerken als Intel en AMD.

Ghz en Gigahertz:

De kloksnelheid van een processor wordt uitgedrukt in GHz of gigahertz. Dit geeft aan hoeveel klokcycli de processor per seconde kan uitvoeren. Hoe hoger de kloksnelheid, hoe sneller de processor informatie kan verwerken. Bij ServerHome.nl vind je CPU's met diverse kloksnelheden, van enkele tientallen tot wel honderden GHz.

Cores en Threads:

Bij het kiezen van een CPU is het aantal cores en threads een belangrijke overweging. Cores zijn de fysieke processorkernen die berekeningen uitvoeren, terwijl threads virtuele kernen zijn die de prestaties van de processor kunnen verbeteren. Hoe meer cores en threads een CPU heeft, hoe meer taken het tegelijkertijd kan uitvoeren. Bij ServerHome.nl vind je CPU's met verschillende aantallen cores en threads, van dual core tot octa core en meer.

TDP en Cache:

Naast cores, threads en kloksnelheid zijn TDP en cache belangrijke specificaties om op te letten bij het kiezen van een CPU. TDP staat voor Thermal Design Power en geeft aan hoeveel warmte de CPU produceert en hoeveel energie het nodig heeft om te werken. Hoe lager het TDP, hoe energiezuiniger de processor. Cache is een geheugen op de CPU zelf dat dient om veelgebruikte gegevens snel op te slaan en op te halen. Bij ServerHome.nl vind je CPU's met verschillende TDP's en cache-groottes.

LGA-sockets:

De LGA-sockets zijn de interfaces waarmee de CPU's op het moederbord worden geplaatst. Het is belangrijk om de juiste socket te kiezen voor de CPU die je wilt installeren, anders past de CPU niet op het moederbord. Bij ServerHome.nl vind je CPU's met verschillende sockets, waaronder LGA 1150, LGA 1151, LGA 1156, LGA 2011, LGA 2011 v3, LGA 2066 en LGA 3647. Ook hebben we CPU's met de Socket SP3 en Socket TR4 van AMD.

---