Dell PowerEdge

Dell Server

Serverhome is de specialist in refurbished servers. Hier vindt je Dell servers voor alle bedrijfs toepassingen. Wij leveren refurbished servers als de Dell EMC Poweredge servers uit de 12e, 13e, en 14e generatie tegen 70 procent van de nieuwprijs. Deze Dell servers zijn bij uitstek geschikt voor kleine- tot middelgrote bedrijven en leveren de beste prestaties door onder meer de Intel Xeon processors.

Set Descending Direction
View as Grid List

Items 1-12 of 28

Page
per page
 1. Dell PowerEdge R730 8x 3.5" - Zelf samenstellen
  From: €255.00 Configure
 2. Dell PowerEdge R630 8 x 2.5" - Zelf samenstellen
  From: €205.00 Configure
 3. Dell PowerEdge R730xd 12 x 3.5"

  The Dell PowerEdge R730 is a general-purpose platform with highly expandable memory (up to 768GB) and impressive I/O capabilities to match. The R730 can readily handle very demanding workloads, such as data warehouses, e-commerce, virtual desktop infrastructure (VDI), databases and high-performance computing (HPC). In addition to the R730’s capabilities, the R730xd offers extraordinary storage capacity, making it well suited for data-intensive applications that require storage and I/O performance, like medical imaging and email servers.

  From: €506.00 Configure
 4. Dell PowerEdge R740xD 18x 3.5"

  Optimale flexibiliteit en density

  Profiteer van schaalbare storageprestaties en dataverwerking met de PowerEdge R740xd server. Dit 2U-platform met twee sockets biedt schaalbaarheid en prestaties voor een groot aantal verschillende applicaties. Schaal uw implementaties op en breid tegelijk uw productiviteit uit dankzij ingebouwde intelligentie en automatisering door middel van iDRAC9 en het volledige OpenManage portfolio dat ontworpen is om de IT-levenscyclus van implementatie tot vervanging eenvoudiger te maken.

  Ideale workloads:

  • Softwaregedefinieerde storage
  • Big data-server
  • Data-analyse
  • Serviceprovider: data-tier
  From: €1,806.00 Configure
 5. Dell PowerEdge R630 10 x 2.5" - Zelf samenstellen
  From: €255.00 Configure
 6. Dell PowerEdge R230 4x 3.5"
  From: €205.99 Configure
 7. Dell PowerEdge R430 4x 3.5" - Zelf samenstellen
  From: €205.00 Configure
 8. Dell PowerEdge R230 8x 2.5" - Zelf samenstellen
  From: €255.99 Configure
Set Descending Direction
View as Grid List

Items 1-12 of 28

Page
per page

Refurbished servers, voordeliger en beter voor het milieu!

Refurbished servers zijn een stuk voordeliger dan een nieuwe server. De meeste refurbished servers komen van de zakelijke markt. Vele grote bedrijven kiezen ervoor om hun servers naar een paar jaar te vervangen door nieuwe servers. Echter, doordat deze servers maar kort gebruikt zijn, kunnen ze nog jaren mee. 

Wat is een refurbished server?

Een refurbished server is een tweedehands server die volledig technisch gecontroleerd is op alle hardware en software. Daarnaast worden alle onderdelen volledig gereviseerd en worden uitvoerig getest. Hierdoor koop je een server waarvan de resultaten niet onderdoen voor een nieuwe server maar waarvan de prijs beduidend lager ligt. 

De uitgaven aan servers kunnen voor bedrijven behoorlijk op de begroting drukken. Doordat de prijs van een refurbished server tot wel 70 procent lager kan liggen dan de nieuwprijs, houden bedrijven ruimte over om hun bestaande server systemen op te waarderen of zelfs om een extra server aan te schaffen. 

Wij hebben zowel instap servers voor kleine tot middelgrote bedrijven als geavanceerde servers voor grote ondernemingen in ons assortiment. Daarnaast zijn al onze Dell Poweredge servers naar eigen wens samen te stellen.  

Duurzaam alternatief

Wanneer je besluit om een refurbished server te kopen, bespaar je niet alleen geld maar je investeert ook in duurzaamheid. Doordat wij de hardware vervangen en upgraden in een tweedehands server creëren we een duurzaam alternatief dat beter voor het milieu is. Vergeleken met het produceren van een nieuwe server zijn er veel minder grondstoffen nodig. Daarnaast voorkom je dat een tweedehands server wordt weggegooid wanneer hij terug in de markt gebracht wordt. 

Zelf samenstellen

Al onze Dell EMC Poweredge modellen zijn uit te breiden en te configureren naar jouw persoonlijke voorkeuren. Zo kun je kiezen uit onder meer onder verschillende Intel Xeon processors, RAM geheugen modules, SSD en HDD geheugen, RAID controllers, network adapters en meer. Bij iedere Dell server die je zelf kunt configureren staat aangegeven welke keuzes je kunt maken om de server naar jouw behoeften samen te stellen. Een refurbished Dell poweredge server is onder meer samen te stellen of uit te breiden met de volgende onderdelen:

 • CPU
 • SSD of HDD geheugen
 • RAM-geheugen
 • Caddy tray
 • Voeding
 • Rack rails
 • RAID controller
 • Dell Remote Access Module (DRAC)
 • Front bezel

Onze servers zijn verkrijgbaar in 1U, 2U, 4U en tower configuraties en zijn voorzien van speciaal geselecteerde componenten van gerenommeerde leveranciers als Intel Xeon, AMD Opteron en Nvidia.

Stappenplan voor het samenstellen van een server

Door ons uitgebreide aanbod van Dell Poweredge servers, blade server, onderdelen en configuratie toepassingen weten sommigen klanten niet precies waar te beginnen. Om je te helpen met een refurbished server kopen, hebben wij een stappenplan opgezet zodat je de juiste keuze kunt maken. 

Stap 1. Welke server behuizing heb ik nodig?

Welke server behuizing heb je nodig? Vaak gaat het hierbij om de keuze tussen een tower server en een rack server. Een tower server lijkt meer op een standaard desktop PC, en is ideaal om in kleine ruimtes te gebruiken. Een rack server is een systeem van losse platte units (de server) die in een rek of houder gestoken worden. 

Rack servers

Maak je gebruik van je eigen hardware in een extern datacenter of heb je  een eigen datacenter? Dan is de keuze voor een rack server aan te raden. In een server rack kan meerdere units (servers) plaatsen en als er een module of unit uitvalt kan  je er snel bij om eventuele onderdelen te vervangen of om bestaande componenten op te waarderen.

Tower servers

Wanneer je niet over een datacenter beschikt of nodig hebt zijn tower servers een goed alternatief. Een tower server kan je overal plaatsen en zijn ideaal in kleinere ruimtes of   wanneer je gebruik maakt van Edge Computing. Towers servers  zijn groter als rack servers, hierdoor zijn ze beter te koelen en kunnen er meer GPU’s, drives of PCIe-kaarten in. Dit is bijvoorbeeld interessant wanneer je meer koppelingen naar externe apparaten nodig hebt, bijvoorbeeld op het kantoor.

Hoeveel rekenkracht heb ik nodig?

De benodigde rekenkracht van de server is afhankelijk van de processor workload die de software vraagt. Het hangt dus af van de toepassingen die je gebruikt en nodig hebt voor je bedrijf. 

Keuze CPU

De keuze uit de verschillende CPU’s is enorm. Al onze Dell Poweredge servers worden standaard geleverd met een Intel Xeon processor. Uiteraard kunt u deze zelf upgraden naar een krachtige Intel Xeon processor naar keuze. Indien je wilt weten welke processor het meest geschikt is voor jouw bedrijfstoepassingen kun je gebruik maken van de Passmark score. Elke processor heeft een eigen PassMark score. Zo kan je makkelijk de rekenkracht van de verschillende Intel Xeon processors vergelijken.

Stap 3. Hoeveel werkgeheugen en opslagcapaciteit heb ik nodig?

De grootte van het werkgeheugen is ondermeer afhankelijk van de toepassingen die u wilt gebruiken. Ook is het belangrijk er rekening mee te houden dat de grootte van het werkgeheugen afhangt hoeveel rekenkracht je nodig hebt. Simpel gezegd, hoe meer applicaties simultaan moeten kunnen draaien, hoe meer rekenkracht je nodig heb. 

Geheugen modules

Uiteraard wordt dit ook opgevangen door de processor, maar het werkgeheugen neemt een groot deel van deze taken voor rekening. Let daarom ook goed op hoeveel geheugenmodules je wilt gaan gebruiken. Hardware ontwikkelt zich in een hoog tempo. Je kunt dus beter kiezen om meer geheugenkanalen te gebruiken dan bij je vorige server configuratie. Te weinig geheugenmodules zal je processor overbelasten. 

Opslag capaciteit

Onder opslagcapaciteit verstaan de grootte van een HDD of SSD schijf in je server.Hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt, is afhankelijk van de hoeveelheid data die moet worden opgeslagen. Dus hoe groter je database, hoe meer harde schijven je nodig hebt. Vergeet daarbij niet dat je voor het uitlezen van de database ook meer werkgeheugen of een krachtigere processor nodig hebt. De hoeveelheid data groeit constant. Houd dus bij het samenstellen van je server rekening met voldoende data opslag uitbreidingsmogelijkheden.

Stap 4. Heb ik  GPU’s nodig?

GPU staat voor Graphic Processing Unit. GPU’s zijn nodig om grafische applicaties te kunnen draaien of zeer complexe berekeningen te kunnen maken. Zo vergen Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning veel GPU power. Gelukkig vind je bij Serverhome een uitgebreid aanbod van GPU’s. Zo hebben wij bijvoorbeeld de NVIDIA QUADRO M4000 8GB GDDR5 in ons assortiment, een van de krachtigste GPU’s uit de serie.

Stap 5. Welk RAID level heb ik nodig?

RAID wordt gebruikt om in verschillende configuraties om jouw data veilig te stellen. Doordat verschillende drives gekoppeld zijn, werken deze samen om ervoor te zorgen dat wanneer er een drive uitvalt, jouw data niet verloren gaat. Maar welke RAID configuratie past het beste bij jouw situatie? Dit hangt af van een aantal factoren. Denk aan de gewenste snelheid en hoeveel drives er kunnen uitvallen zonder dat dit een negatieve impact heeft op de rekenkracht van de CPU’s.

Backup servers

Verschillende doeleinden vragen om verschillende RAID levels. Voor back-up servers wordt vaak gekozen voor RAID level 5 of 6. Deze RAID levels bieden een hoge mate van veiligheid maar relatief weinig performance en dus snelheid. Voor databases wordt eerder gekozen voor RAID level 10, deze biedt meer performance maar heeft hierdoor ook meer geheugen nodig.

Stap 6. Welke netwerkkaarten heb ik nodig?

De keuze voor een netwerkkaart is de facto de keuze tussen 10 GB per seconde of 25 GB per seconde.  Het verschil in kosten tussen deze twee verschillende netwerken kaarten is zeer klein dus je haalt u meer uit je investering wanneer je kiest voor 25 GB per seconde. Deze snellere netwerkkaarten zijn bovendien backwards compatible en werken dus ook met 10GB switches.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste server?

Misschien heb je na het lezen van ons stappenplan nog vragen met betrekking tot het samenstellen van je server. Of wil je meer weten over bepaalde onderdelen als bijvoorbeeld brackets. Uiteraard kun je met al je vragen tot ons wenden. Ons team van experts staan klaar om samen met jou te kijken welke configuratie het beste past bij jouw bedrijf of organisatie. 

Verzending en bezorging

Uiteraard hebben wij elk product op voorraad en wij leveren aan zowel zakelijke als particuliere klanten. Wanneer jij jouw gewenste product gevonden en besteld hebt, staan wij garant voor een snelle verzending. Wat je vandaag besteld, heb je binnen 1 werkdag in huis! 

Contact

Ben jij op zoek naar een specifiek onderdeel of heb je vragen over het upgraden van je systeem? Wil je meer informatie over het configureren van een Dell server of een HP server, of wil je weten welke onderdelen het meest geschikt zijn voor jouw systeem? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij staan voor je klaar en zijn elke werkdag beschikbaar! 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!

Indien je een account aanmaakt of je inschrijft voor onze nieuwsbrief, blijf je niet alleen op de hoogte van onze nieuwste aanbiedingen, maar kan je ook kortingen bedingen die kunnen oplopen tot wel 75%! Profiteer van onze aanbiedingen, bespaar op onze onderdelen en schrijf je nu in. 

Ben je ook geïnteresseerd in refurbished laptops die top prestaties leveren? Kijk dan eens bij onze Dell Latitude series!

---