Opslag

Op zoek naar de beste HDD en SSD opslagoplossingen voor uw server?

Bij Serverhome.nl hebben we een breed scala aan opties beschikbaar, waaronder SAS en SATA harde schijven en Solid State Drives van topmerken zoals Samsung, Micron, Toshiba, Seagate, HGST, Dell en HP.

Set Descending Direction
View as Grid List

Items 1-12 of 108

Page
per page
Set Descending Direction
View as Grid List

Items 1-12 of 108

Page
per page

SSD's: snelheid en opslagcapaciteit in diverse maten

Onze SSD's zijn verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder 120GB, 200GB, 240Gb, 400GB, 480GB, 960GB, 1.6TB, 1.92TB, 3.84TB, en 7.68TB. Deze solid state drives zijn de ideale keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar snelheid en hoge opslagcapaciteit.

Solid-State Drives: De technologie en specificaties

Solid-state drives, of SSD's, zijn een type opslagmedium dat steeds populairder wordt vanwege hun betrouwbaarheid en hoge prestaties. SSD's maken gebruik van Wear leveling, Flash memory, DRAM, Cache of buffer, en verschillende aansluitingstypen.

Wear leveling: Het verminderen van slijtage en verlengen van de levensduur van SSD's

SSD's maken gebruik van flash-geheugen, dat een beperkt aantal schrijfcycli heeft voordat het geheugen faalt. Wear leveling is een technologie die ervoor zorgt dat de schrijfacties gelijkmatig worden verdeeld over het geheugen, waardoor de levensduur van de SSD wordt verlengd.

Flash Memory: De bouwstenen van SSD's

Flash memory is een niet-vluchtig geheugen dat wordt gebruikt in SSD's. Het is opgebouwd uit cellen die informatie opslaan door elektrische lading vast te houden. Er zijn drie soorten flash-geheugen: Single-Level Cell (SLC), Multi-Level Cell (MLC), en Triple-Level Cell (TLC). SLC heeft de hoogste prestaties en levensduur, terwijl TLC de meest betaalbare optie is.

DRAM: Het verbeteren van de prestaties van SSD's

DRAM, of Dynamic Random Access Memory, wordt gebruikt als cache of buffer in SSD's om de prestaties te verbeteren. Het fungeert als een tussenopslag tussen het systeemgeheugen en de SSD, waardoor gegevens sneller kunnen worden verwerkt.

Verschillende aansluitingstypen: Kies de juiste SSD voor uw systeem

SSD's kunnen op verschillende manieren worden aangesloten op een systeem. Serial Attached SCSI (SAS-3, 12.0 Gbit/s) wordt voornamelijk gevonden op servers, terwijl Serial ATA en mSATA variant (SATA 3.0, 6.0 Gbit/s) worden gebruikt in consumentencomputers. PCIe (PCIe 3.0 ×4, 31.5 Gbit/s) is geschikt voor high-end gamingcomputers en workstations. M.2 (6.0 Gbit/s voor SATA 3.0 logische apparaatinterface, 31.5 Gbit/s voor PCIe 3.0 ×4) en U.2 (PCIe 3.0 ×4) zijn geschikt voor compacte systemen. Fibre Channel (128 Gbit/s) wordt vrijwel uitsluitend gebruikt op servers.

NAND-type: Een belangrijke overweging bij de aankoop van een SSD

Het NAND-type bepaalt de prestaties en betrouwbaarheid van een SSD. SLC NAND biedt de beste prestaties en levensduur, terwijl MLC NAND een goede balans biedt tussen prestaties en prijs. TLC NAND is de meest betaalbare optie, maar heeft een kortere levensduur en lagere prestaties.

NAND-flashgeheugen in SSD-technologie

SSD wordt gebruikt in verschillende soorten opslagapparaten en is beschikbaar in verschillende vormen, waaronder Serial ATA (SATA) en mSATA-varianten. PCIe is een andere vorm van SSD die beschikbaar is en biedt een hogere snelheid dan SATA of mSATA. M.2 is een andere vorm van SSD, die beschikbaar is in zowel SATA als PCIe-varianten. Ten slotte is er U.2, dat PCIe gebruikt en vaak wordt gebruikt in serveromgevingen. 

TBW en DWPD: belangrijke factoren bij het kiezen van een SSD-schijf

SAS-technologie heeft verschillende soorten NAND-flashgeheugen, waaronder Single-Level Cell (SLC), Multi-Level Cell (MLC) en Triple-Level Cell (TLC) NAND. Elk type heeft verschillende kenmerken en prestaties. Een belangrijke factor bij het kiezen van een SAS-schijf is de TBW (Total Bytes Written) en de DWPD (Drive Writes Per Day). Dit geeft een indicatie van hoeveel gegevens de schijf aankan en hoe lang deze zal meegaan. 

Introductie van Serial Attached SCSI (SAS)

Serial Attached SCSI (SAS) is een technologie die veel wordt gebruikt in bedrijfsomgevingen voor opslagapparaten. Het biedt hoge prestaties, betrouwbaarheid en flexibiliteit voor grote hoeveelheden data. SAS-technologie heeft verschillende iteraties gehad, waaronder SAS-1 met een snelheid van 3.0 Gbit/s, SAS-2 met een snelheid van 6.0 Gbit/s en SAS-3 met een snelheid van 12.0 Gbit/s. De nieuwste iteratie, SAS-4, heeft een snelheid van 22.5 Gbit/s, die ook wel bekend staat als "24G". Er wordt momenteel ook gewerkt aan SAS-5, met een snelheid van 45 Gbit/s.

Verschillende iteraties van SAS-technologie

Een van de voordelen van SAS is Nearline SAS. Nearline SAS is ontworpen om een ​​combinatie te bieden van de snelheid van SAS en de kosteneffectiviteit van SATA. Het wordt vaak gebruikt voor back-up en archivering van gegevens. Nearline SAS biedt een hogere opslagdichtheid dan traditionele SAS-schijven en heeft ook een hogere capaciteit.

De voordelen van SAS-technologie voor bedrijven

Kortom, SAS-technologie biedt bedrijven de mogelijkheid om grote hoeveelheden gegevens op te slaan met hoge prestaties en betrouwbaarheid. Met de verschillende iteraties en vormen van SAS, evenals de verschillende soorten NAND-flashgeheugen, is er altijd een oplossing die past bij de specifieke behoeften van uw bedrijf.

HDD SAS 2.5": diverse maten, snelheden en RPM's

Voor bedrijven die op zoek zijn naar betrouwbare HDD-opslagoplossingen, hebben we ook diverse SAS en SATA harde schijven beschikbaar. Onze HDD SAS 2.5" schijven zijn verkrijgbaar in maten zoals 146GB, 300GB, 450GB, 600GB, 900GB, 1TB, 1.2TB, 1.8TB, en 2TB. Deze schijven hebben een snelheid van 3G, 6G of 12G, en een RPM van 5.4k, 7.2K of 15K, afhankelijk van uw specifieke behoeften.

HDD SAS 3.5": diverse maten, snelheden en RPM's

Onze HDD SAS 3.5" schijven zijn de ideale keuze voor bedrijven die behoefte hebben aan een hogere opslagcapaciteit. Deze schijven zijn verkrijgbaar in maten zoals 146GB, 300GB, 450GB, 600GB, 1TB, 2TB, 3TB, 4TB, 6TB, 8TB, 10TB, en 12TB, en hebben een snelheid van 3G, 6G of 12G, en een RPM van 5.4k, 7.2K of 15K.

Hoge prestaties met SATA op Serverhome.nl

Serial AT Attachment (SATA) is een interface voor het aansluiten van opslagapparaten op een computer. Bij Serverhome.nl bieden we verschillende SATA-opties aan om ervoor te zorgen dat u de beste prestaties krijgt voor uw gegevensopslagbehoeften.

Wat is AHCI?

AHCI staat voor Advanced Host Controller Interface en is een interface tussen het besturingssysteem en de SATA-controller op uw moederbord. Het biedt geavanceerde functies zoals hot swapping en NCQ (Native Command Queuing) om de prestaties en betrouwbaarheid van SATA-apparaten te verbeteren.

De verschillende SATA-revisies

SATA heeft verschillende revisies gehad om de prestaties te verbeteren en aan de behoeften van gebruikers te voldoen. Bij Serverhome.nl bieden we SATA-opties aan in verschillende revisies, waaronder:

SATA revision 1.0: Met een snelheid van 1.5 Gbit/s en een maximale doorvoer van 150 MB/s is deze revisie geschikt voor oudere systemen of minder intensieve toepassingen.
SATA revision 2.0: Met een snelheid van 3 Gbit/s en een maximale doorvoer van 300 MB/s biedt deze revisie betere prestaties voor moderne systemen en applicaties.
SATA revision 3.0: Met een snelheid van 6 Gbit/s en een maximale doorvoer van 600 MB/s biedt deze revisie hoge prestaties voor veeleisende toepassingen.
SATA revision 3.1, 3.2, 3.3, 3.4 en 3.5: Deze revisies bouwen voort op de voorgaande revisies met nieuwe functies en verbeterde prestaties.

Waarom kiezen voor SATA bij Serverhome.nl?

Bij Serverhome.nl bieden we niet alleen een breed scala aan SATA-opties, maar ook een deskundig team dat u kan helpen bij het kiezen van de juiste optie voor uw behoeften. Of u nu een oudere computer upgrade of een nieuwe opslagoplossing zoekt, wij hebben de SATA-oplossing die bij uw wensen past.

HDD SATA 2.5": diverse maten, snelheden en RPM's

Onze HDD SATA 2.5" schijven zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten, zoals 160GB, 250GB, 300GB, 500GB, 750GB, en 1TB of 2TB. Deze schijven hebben een snelheid van 3G, 6G of 12G, en een RPM van 5.4k of 7.2K.

HDD SATA 3.5": diverse maten, snelheden en RPM's

Onze HDD SATA 3.5" schijven zijn verkrijgbaar in maten zoals 160GB, 250GB, 300GB, 500GB, 750GB, 1TB, 2TB, 3TB, 4TB, 6TB, 8TB, 10TB, 12TB, 14TB, 16TB, 18TB, en 20TB, en hebben een snelheid van 3G, 6G of 12G, en een RPM van 5.4k

---